Åreknuder

Åreknuder

Hvis du har åreknuder eller blodkarudvidelser som generer dig, enten fordi de gør ondt, på grund af udseendet eller fordi de medfører et andet ubehag, kan vi hjælpe dig med en moderne behandling, det sikrer et varigt resultat uden ar.

åreknuder - før og efter billede

Åreknudeklinikkerne er Danmarks største center for behandling af åreknuder, med over 2.500 behandlinger om året. Samtidig er vi blandt de absolut førende centre internationalt med hensyn til forskning inden for området. Vi anvender udelukkende behandlingsformer med videnskabeligt dokumenteret effekt og holdbarhed.

Vores klinikker er samtidig blandt de få steder i landet – og de eneste private hospitaler/klinikker – med erfaring inden for behandling af vanskelige åreknuder, f.eks. åreknuder der er kommet igen efter tidligere operation, samt åreknuder der udgår fra knæhasen. Det betyder at vi kan behandle alle åreknuder.

Hvad enten du får fjernet åreknuderne med operation, skum, med moderne indvendig radiofrekvens eller 3. generations laser, fjernes åreknuderne i lokalbedøvelse som anlægges præcist ved hjælp af ultralyd. Herved bliver behandlingen smertefri.

Behandlingen er gratis for dig efter henvisning fra din læge (Næstved) eller fra din region eller forsikringsselskab (Næstved og Århus).

Hvad er åreknuder?

Åreknuder er lange tykke slyngede blodårer (vener), der som regel ses tydeligt under huden. De transporterer ikke blodet som de skal, fordi veneklapperne, en slags ventiler ikke fungerer ordentligt. Ubehandlet kan åreknuder medføre komplikationer som hævede ben, uklædelig misfarvning af huden med årebetændelse, som gør ondt eller som i visse tilfælde kan medføre dybe blodpropper, som kan transporteres til lungerne, hvilket er meget farligt. Omkring åreknuderne kan der opstå betændelse i huden samt skinnebenssår. Det skyldes det forhøjede tryk som er inde i venerne. Der er 7 faser i åreknudesygdommen.

Svært tilfælde af åreknuder behandlet med Varix Combination

Der er 7 faser i åreknudesygdommen

Man kan være uheldig at have alle faserne på samme tid.

Omkring 25% af mænd og kvinder har åreknuder, som har en udpræget tendens til at brede sig. Hos 2-5% udvikler åreknuderne sig fra den ene fase til den næste pr. år. Det er 50% på ti år. Det kan ikke gå i sig selv uden behandling.
Derfor er det vigtigt at behandle åreknuderne så tidligt som muligt, så de forbliver i fase 0.

Selvom man har en udtalt arvelig tendens til at udvikle åreknuder, er det faktisk muligt at forblive i fase 0 eller 1 ved den rigtige behandling som skal gentages regelmæssigt, f.eks hver andet år – Så kan man have pæne ben altid.