Karsprængninger

Karsprængninger på benene behandles effektivt og sikkert med mikroscleroseringer, dvs. indsprøjtning af lægemidlet Aethoxysclerol i de små blodårer, som efterfølgende går til grunde.

Eksempel på effektiv behandling af karsprængninger

Karsprængninger på benene er trådlignende blodårer som ligger helt overfladisk i huden og derfor kan medføre områder med blå eller lilla misfarvning. De ses ofte sammen med åreknuder og kan af og til komme efter operation for åreknuder.
Karsprængninger forsvinder ikke af sig selv, men har ligesom åreknuder en tendens til at forværres. Man kan i reglen ikke mærke dem, og karsprængninger er derfor ofte kun et kosmetisk problem. De kan dog være smertefulde hos enkelte.

Før man behandler karsprængninger er det vigtigt at vurdere om der er underliggende åreknuder, som skal behandles. Ellers vil karsprængningerne ofte hurtigt komme igen.

 

Karsprængninger på benene behandles bedst med “mikroinjektion”.

Mikroinjektion betyder indsprøjtning af en væske med en meget tynd nål direkte i karsprængningerne. Dette får dem til at lukke sig og de vil i reglen forsvinde i løbet af nogle uger. Nogle gange går der dog flere måneder før de er forsvundet helt.

Det er individuelt hvor mange behandlinger der er brug for, men det er ofte nødvendigt at gentage behandlingen, hvis man har mange karsprængninger.

Hos Åreknudklinikkerne opnår du en effektiv fjernelse af karsprængninger på benene.

Priser

Behandling for karsprængninger koster 1.900 kr. per behandling á ca. 30 minutter og dækkes ikke af sygesikringen eller sundhedforsikringer. Før behandlingerne foretages, skal dine karsprængninger jvf. lov om kosmetiske behandlinger vurderes af en speciallæge. Denne forundersøgelse koster 450 kr. og er gældende til et ubegrænset antal behandlinger indenfor et år.

Mulige komplikationer til behandlingen

Der kan forekomme små blærer, som hurtigt forsvinder. Der kan også forekomme blålig eller brunlig misfarvning, som kan være op til et år om at forsvinde. Der kan i sjældne tilfælde komme sår i huden, som vil hele i løbet af uger til måneder.

Video

Her er en video der viser hvordan behandlingen foregår