Skumbehandling af åreknuder

Ultralydsvejledt skumbehandling

Ultralydsvejledt skumbehandling er en sikker og ganske effektiv metode til at fjerne åreknuder med. Behandlingen er smertefri og ganske effektiv, idet ca. 80% af venerne stadig er lukkede efter 3 år. Nogle vener kræver flere behandlinger for at forblive lukkede.

Der er normalt ikke smerter eller behov for sygemelding efter behandlingen. Ikke alle åreknuder egner sig til behandling med skum. Vi bruger primært skumbehandling til patienter som tidligere er opereret for åreknuder, hvor en almindelig operation ofte er vanskeligere eller mere risikabel. Behandlingen, som i praksis er uden risiko for alvorlige komplikationer, er udbredt i udlandet og anses for at være et vigtigt alternativ til operation. Aktuelt er skumbehandling ofte et godt alternativ, hvis man har været opereret for åreknuder før.

Princippet i behandlingen er, at man ved hjælp af ultralyd præcist kan indsprøjte skummet i de vener som er årsagen til åreknuderne, hvorved de lukker sig og i mange tilfælde fjernes af kroppen. Skummet fremstilles af Aethoxysclerol, som har været brugt i flere generationer til behandling af bl.a. åreknuder. Skummet forsvinder efter nogle minutter og udskilles af kroppen. Umiddelbart efter skumbehandlingen, fjerner man de synlige åreknuder gennem “mikrosnit” som ikke skal sys og ikke efterlader synlige ar.

Sammenlignet med de andre behandlinger tager det ofte længere tid at opnå et optimalt resultat med skumbehandling.